Wie ben ik?

De OSOKUKRU KEUKENPRINSES ūüėČ

Hoi, ik ben Haidy Bianca van Keeken. Ik ben geboren in Suriname en vanaf mijn 7e woonachtig in Nederland. Vanuit mijn familie heb ik de warme cultuur vanuit mijn geboorteland meegekregen. Dat geldt niet alleen voor de band tussen familie en vrienden, maar ook zeker die van het koken. Koken is mijn passie.

Wat me is opgevallen is dat er in de regio Limburg geen of bijna geen ECHT Surinaams eten te vinden is.¬†In de supermarkten vinden we steeds meer variaties op Surinaams eten, maar die zijn met een westerse twist. De echte Surinaamse keuken is bij velen niet bekend. Vanuit mijn passie en mijn liefde voor de Surinaamse cultuur heb ik mijn¬†stoute schoenen aangetrokken en ben ik begonnen met ECHTE Surinaamse catering. “Food is the ingredient that brings cultures together!”

SURINAME:

PARADIJS OP AARDE

In Suriname komen veel culturen naast elkaar voor. De huidige bewoners van Suriname komen uit nagenoeg alle werelddelen. Dat heeft ook zijn doorslag in de keuken. Er komen invloeden voor vanuit de Afrikaanse, Javaanse, Hindoestaanse, Chinese, Hollandse, Joodse, Portugese en Indiaanse keuken. Daarom kent de Surinaamse keuken veel gerechten. Deze zijn ontstaan vanuit de verschillende bevolkingsgroepen waarbij vanuit vermenging weer nieuwe Surinaamse gerechten zijn ontstaan.

Wat Suriname zo speciaal maakt wordt in een zin die mijn vader vroeger altijd zei goed samengevat: ‚ÄúBij God en in Suriname kan alles‚ÄĚ.